PVC (polyvinyl chloride) je čvrst, a lagan materijal, pogodan za obrađivanje i može se lako oblikovati. To je dugotrajan, vodootporan i teško zapaljiv materijal, koji je postojan na abraziju, koroziju i hemijsko truljenje. Sa svim ovim osobinama našao je veliku primenu u građevinarstvu i u izradi stolarije.
Kvalitet PVC stolarije, pre svega, zavisi od kvaliteta profila, odnosno samog sastava profila od kojih će biti proizvedena. Svaki proizvođač profila ima svoju formulu prema kojoj osnovnim sirovinama dodaje aditive za zadržavanje, kako čvrstoće, tako i elastičnosti profila pri ekstremnim temperaturama. Loša kombinacija dovodi do krivljenja profila i kratkog veka stolarije.
U izradi PVC elemenata koristimo najkvalitetnije profile na našem tržištu, koji u kombinaciji sa ostalim komponentama najboljih karakteristika, našom kvalitetnom proizvodnjom i montažom, kupac dobija stolariju visokog toplotnog i zvučnog stepena koja se jednostavno održava.
Alkon, kao porodična firma, već dve decenije ostvaruje kvalitet i daje garanciju za svaki element napravljen u našoj fabrici.